19 фебруар, 2013

Zlatiborska idila

Već dugo planiram da dovučem Sakisa na Zlatibor, i eto pošlo mi je za rukom. Dobro smo isplanirali celu akciju, pokupili smo ga na aerodromu i posle tri ipo sata obreli smo se na planini, pod punom zimskom opremom. Očekivali smo da je ipak malo više snega, ali dobro, ni ovo nije bilo loše.
Prvi dan je naravno bio rezervisan za šetnju do spomenika, i usput kupovinu lekovitih čajeva od biljaka poznatih samo našim mamama :)
Stojimo ti tako mi kod spomenika, gledamo u udaljeno selo i ja onako čisto reda radi pomenem kako mi je Stefan preporučio neko dobro mesto za pićence u pomenutom selu. Utom se umeša Vlada sa pričom kako je i njemu drug preporučio isto mesto. Nije nam mnogo trebalo da nas spopadne ideja da se spustimo do sela. I tako malo smeha, malo priče, obresmo se u Konobi Gaj...Sve je bilo idealno, dok nismo videli koliko smo udaljeni od spomenika, 
 
Za laganu večericu, gulaš i punjeno pile obreli smo se u još jednoj konobi, ovog puta Zlatiborskoj konobi, koja je za promenu ipak u centru. U Ani se probudio osećaj za muziku, pa se bacila na kontrabas, iliti veliku violinu, što bi rekao Vlada :)
Drugi dan smo kao po pravilu proveli malo na snegu, malo po kaficima...Najgore je kad nemaš puno vremena, pa ne znaš gde prvo da kreneš...

03 фебруар, 2013