27 септембар, 2016

BG CG

Skoro smo imali posetu slatkih rođaka iz Crne Gore. Što znači, eto nama noćnog života, hoćeš nećeš moraš.

Nikiti, Toroni... uhvatismo još malo leta

Imala sam priliku da se početkom septembra još jednom spustim do Grčke. Kada postoji šansa da se još jednom bućnem u moru, uvek ću je iskoristiti. Najbliža destincija je bila Halkidiki. Izabrali smo mesto blizu Porto Koufa gde smo bili prošle godine, Toroni. Na putu do tamo smo svratili do Nikitija. Simpatično sređeno mesto, mada ne vidim sebe da uživam tamo deset dana. Za šetnju i klopu mi je bilo sasvim lepo i prihvatljivo. U razgovoru sa prijateljima koji su tamo letovali, oni su zadovoljni i imaju pozitivno iskustvo. Za razliku od Nikitija, Toroni je totalno neuređen, dugačka plaža, mirno more, nikakva zabava :) tu i tamo neka taverna, eventualno kafić. Iskreno, meni se više svidelo tu, valjda volim tu divljinu. Ali, ajd da ne lažem, sviđa mi se što je vrlo blizu naša omiljena plaža Krifo paradiso, ili skriveni raj. Jest za nudiste, ali sve se da izdržati.
Krifo paradiso na vidiku, uživanje. Kad pomislim da sam samo dan ranije bila u kanelariji, uh, ovo je stvarno raj.
 
Kako propustiti večeru u nekoj od slatkih taverni u Porto Koufo, kao i da obiđemo preslatku kucu Merendu, u koju smo se zaljubili prošle godine.
Još jedno zanimljivo mesto za izlazak, Ethnik bar. DJ je bio na nečemu pa je i muzika bila miks svega i svačega, ali veselo, baš veselo, i konačno da vidim da neko zaista igra. Čini mi se da su ljudi prestali da igraju po klubovima, samo stoje, piju piće i zveraju okolo. Baterije pune! Planiramo sledeće putovanje.
 
Sledeći dan smo napustili naš Toroni i još par sati proveli na omiljenoj plaži.