27 јул, 2019

Jun na Skijatosu

Poslednjih nekoliko godina drugi deo odmora provedem negde na moru. Kad kažem negde, obavezno mislim na Grčku. Svi koji me znaju, vrlo dobro su upućeni u to da ja mislim da lepšeg mora nema. Naravno, volim sve da vidim i sve da obiđem, ali ipak je Grčka najviše po mojim kriterijumima.
I tako, pošto smo se prošlo leto super proveli na Skijatosu, odlučismo da pet dana i noći ponovo provedemo tamo. Proverena agencija Sabra, i provereni vođa puta Vasa:) 
Put nisam ni osetila, bilo je dosta mesta u busu da smo svi mogli da se ispružimo na po četiri mesta.
I već sledeći dan smo se izležavali na Kukunaries plaži. Ne baš mojoj omiljenoj, tj. nikako, ali bile smo umorne, i to je tad izgledalo kao najjednostavniji izbor. Inače smo bile smeštene u vili Amy u mestu Ahladies. Početkom marta kada smo uplaćivale aranžman više nije bilo mesta u gradu, tako da je bilo daj šta daš. Ok je vila, ima lepo dvorište, mada smo mi imali apartman na spratu, pogled na magistralu, ali ok, ništa strašno. Prodavničicu smo imali odmah pored, skupoooo baš baš, ali preživesmo nekako. Busom smo išle što do plaža, što do grada, mada pošto je poslednji bus bio u ponoć vraćale smo se taksijem koji je bio 9eur. Znači, sve ok. 
Ležaljke su 8e kao na većini plaža sem na Banani gde su 20eur.
Pošto sam prošle godine obišla dosta plaža, a sad smo bile samo na pet dana, bukvalno smo svaki dan provele na Banani. Za mene je to najlepša plaža sa najopuštenijom atmosferom, najlepšim morem. Još uvek nije bilo ni gužve tako da smo se provukle tri dana bez plaćanja ležaljki. Ne znam ni sama kako se to desilo, ali desilo se. Inače do Banane se dolazi besplatnim kombijem od Kukunariesa, mada nije strašno ni peške. Iznad plaže se nalazi i bazen i restorančić, a i extra čisti toaleti, ko ne voli one na plaži. Inače, nalepši zalazak sunca je baš na ovoj plaži. U stilu ako koza laže onda rog ne laže, slike su dole pa izvolte.
Za plažu rekoh Banana i samo Banana, a što se tiče noćnog provoda jaguar i samo Jaguar. Dotle je došlo da kada se pojavimo već su znali i šta pijemo. Do ponoći sedenje napolju, od ponoći prelazimo unutra i žurka. Znači recept, dan na Banani, veče u Jaguaru. I tako svaki dan.
Preporučila bih obavezno i šetnju gradom preko dana, drugačiji je doživljaj nego noću. Može da se krene od stanice br. 4 pa kroz uske uličice, gubljenje. Nama je cilj bio traženje idealnog cveća za idealnu fotografiju. Našli smo najbolje drvo, e sad kako da vas tamo uputim. Mislim da bi trebalo ipak da pronađete svoj žbunić.
 
Malopre pomenuti cvetni žbun, najlepši na Skijatosu...bar meni. Uslikasmo ga dok smo se šetkali čekajući trajekt. Inače smo odlazili u pola četiri, kombi je po nas došao u vilu u jedan, odvezao nas u luku gde smo ostavili kofere u za to predviđeni deo koji nit je zaključan nit ga ko čuva...mada ko će sedeti to da nadgleda. Mi smo lepo ustale rano, otišle do plaže, iskupale se, vratile se u vilu, sačekale kombi, ostavile kofere i otišle na još jedno fotografisanje a zatim i ispijanje sokića pred put. U međuvremenu smo uspele kao suvenir da kupimo po srebrni prstenčić. Baš nam je nekako brzo prošlo, valjda zato što smo uživale.