22 децембар, 2019

18 децембар, 2019

Advent u Zagrebu

Jako sam se radovala Adventu u Zagrebu. Poslednji put sam bila 2016 i divno se provela. Ovaj put su nam kolege organizovale prilično napet raspored. To je izgledalo tako da smo odmah iz auta uleteli kod njih u firmu, izljubili se sa svima, pravac hotel, onako raspadnuti i podbuli i ....nakon pola sata, da pola sate izašli kao sređeni i osveženi. Pravac šetnja gradom a zatim i večera u vinskom podrumu. Još bi se mi šetkali nego nas je ničim izazvana kiša sprečila te smo brže bolje požurili na večeru.
Dan dva je počeo naravno u ranu zoru, jer u programu smo imali izlet u Krapinu kako bismo obišli muzej krapinskih neandertalaca http://www.mkn.mhz.hr/hr/ . Mislim da je ovo zanimljivo čak i za one koji nisu ljubitelji muzeja. Baš sam iznenađena kako je to zanimljivo zamišljeno. Prikazuje istoriju nastanka svemira, zemlje, čoveka...
Nakon "back to the past", odveli su nas na Vuglec Breg www.vuglec-breg.hr, mnogo lepo mesto koje ima svoj restoran, kućice za smeštaj, vinograde, vino, domaću hranu. Prelepo nam je bilo, uživancija. Malo šetkanje po imanju, red klope, red druženja.
Ako ste mislili da je tu kraj, e pa grdno ste se prevarili. Stigli sa izleta, naravno iscrpljeni, spremili se u hotelu naravno u roku od pola sata i pravac, grad pa čuj diskoteka! Usput i obilazak poslastičarnice, kao da nam onoliko hrane nije bilo dovoljno. Preživeli smo i "saturday night fever" i pravac hotel, spavanje i ujutru put kući.

08 децембар, 2019

45

I tako ja napunih 45. Znam, znam, i ja se pitam jel moguće to. Ali, eto izgleda da je moguće.