29 јун, 2021

Skijatos jun 2021

Po ko zna koji put na Skijatosu. Ovo je bilo ipak neplanirano putovanje, sa obzirom na to da je ovo bilo zamensko putovanje, uplaćeno još 2019. Poznato ostrvo, poznate plaže, čak znamo i gde nam je omiljeno cveće i lokacije za super fotografije. Uvek omiljena plaža Banana, ležaljke i van sezone 20e, pa ko voli...Mi smo naravno imale taktiku, skini se u kupaći i kad niko ne gleda samo se bacimo na ležaljke, kao da, da, mi smo tu od jutros :) tako da smo izbegle sigurno tri-četiri puta plaćanje harača. Plažu su otvorili 18.6. a isti dan je otvoren i omiljeni klub Jaguar.
Malo smo šetale i do Krifi amos plaže, ko voli avanturu i malo stena evo lepe plaže. Više je za one koji vole prirodu i nesređene plaže, ronjenje i istraživanje.
I naravno pomenuti Jaguar. Pakao kad treba da se nađe mesto, stavili su nas kao penzionerke da sedimo do ulice, ali posle se mi promuvasmo u epicentar događanja. Gužva je inače bila jer je bio neki njihov praznik i svi su se sjatili iz Volosa i drugih gradova.
Na preporuku koju smo dobili u Jaguaru, svratile smo do plaže Tsaneria, i Baracoa beach bara koju drži isti vlasnik i ničim izazvano se zadružasmo tamo do kraja letovanja. Ipak je meni omiljena Banana, tj. more, ovde ima algi, a bogu hvala ja se toga plašim, a navikoh se nekako. Ovde je dobra atmosfera, dobra hrana, ljubazno osoblje. Plaža se nalazi na 12 stanici busa. Inače kad već pominjem bus, joj agonije, u junu je jako retko išao bus na sat vremena, i poslednji iz grada je bio u deset uveče, tako da smo morale taksi svako veče da koristimo.