27 август, 2022

Svadba u Slavonskom Brodu

Samo što sam se vratila sa Rodosa, već sledeći dan sam otputovala za Slavonski Brod na svadbu mog kolege Mateja. Kad se ima volja i želja, svuda se stigne. Lepo i veselo bilo, mladenci srećni i razigrani, a mi dobro nahranjeni.

25 август, 2022

Rodos nas je dočekao

 
Na Rodos smo išlo sa Agencijom Mediteraneo, https://www.mediteraneo.rs/ Hotel Astron. Imali smo polupansion, s tim da je večera u drugom hotelu. Hotel smo izabrali zbog dobre lokacije, jer je blizu Eli plaže, na pet minuta, a od starog grada nekih petnaestak. Soba je mala, kupatilo malo, ali teresa je mala za medalju :)


Pošto je plaža Elli šljunkovita a mi volimo peščane, u gradu smo našli plažu Zefyros. Takoreći ima da se pešači jedno dvadeset minuta od starog grada, ali vredi, jer je more prelepo i nema gužve kao na Elli plaži. Takođe skontali smo da je ta plaža uglavnom za lokalce, što je još bolje, jer je mirna. Ima i hladovine i to smo iskoristili da dremamo i uživamo. Takođe ko voli ležaljke, mogu da se iznajme za 10e.
Jedva sam naterala Lava da odemo da gledamo zalazak sunca. I kako to obično biva, umesto sat vremena ranije da odemo da uživamo, bila je jurnjava sa vremenom. Međutim, uspeli smo! Najlepši je zalazak prema Kato Petres plaži, naspram hotela Rhodes Horizon. Super je i da se tamo prošeta.

S obzirom da nismo imali kola, nismo mnogo mogli da lutamo. Mada kad razmislim, mogli smo, busevi idu, cene su ok, za deset dana sigurno može da se obiđe lepih plaža. Naša ideja je bila da se ne cimamo mnogo, ali ipak smo odlučili da obavezno odemo na plažu Lindos. Mnogi se razočaraju, jer je mala i velika je gužva, ali nama je bilo lepo, jer smo sve vreme bili u moru. Do tamo smo putovali oko sat vremena, nije bilo strašno, ja sam malo zaronjala i iznenadih se kad smo stigli. Mislim da je cena karte u jednom pravcu bila oko 5 ili 5.5 eur.
Uveće u našem latino lokalu uz super koktele.
Jedan izlet nam je bio do Entoni Kvin plaže. Stvarno pun pogodak. Mislim da je cena karte u jednom pravcu bila 5,5 eur i nije daleko. Mislim da iz vode nismo izašli. Tu u kraju ima nekoliko plaža, pa ko šta voli. Kad se izađe iz busa prođe se sa desne strane jedna plaža, pa se produži još napred. Onda imate jednu plažu sa desne strane i jednu sa leve. Mi smo bili na toj levo. Mogu da kažem da sam ovde najviše uživala.
 
Na krstarenje se išlo na Simi. Najvažnije je zauzeti dobro mesto na brodu. Ja sam bukvalno prespavala, jer sam toliko imala mesta. Nismo išli preko naše agencije, već smo proučili šta se sve nudilo u luci i pronašli najbolju opciju. Pravili smo jednu pauzu na prelepoj plaži Sv. Đorđe Neke agencije tu samo prave pauzu za slikanje, a neke čak i ne idu na tu plažu. Na Simiju je bilo prevruće, ali su nas na to i upozorili. Mi smo imali toliko vremena da malo prošvrljamo gradićem, pojedemo sladoled i nazad na brod.
...negde na plaži Ag. Giorgios, tj. Sv. Đorđe...
Vetroviti deo Elli plaže ima prelepu boju mora, ali nije za plivanje, više je da se brčka i uživa u pogledu na more, tako da se tu nismo mnogo zadržavali. Takođe one patikice za vodu nisu na odmet.
Rodos nije tipično letovalište, ono ustanete, jedete pa pravac plaža do uveče. Ne! Ovde ste i u gradu, pa ono možete malo i da šetate, šopingujete, kulturno se uzdižete, pa onda tek na plažu. Mislim da nismo nijednom ostali na plaži posle šest, iako baš volim da sačekam zalazak sunca.
Jedan dan smo doživeli pravu olujnu kišu. Ono nešto se razvlačismo duže u sobi i kao ajmo na plažu. Ono se naoblačilo, bože me sakloni. Dolazimo mi, kao ma ajd sve je pod kontrolom. Uđemo u vodu, počinje kišica. Kao nije problem, more je baš toplo. Kreće sve jače i jače, počinje vetrina, gromovi, munje. Mi sami u moru. Odjednom se rasčisti plaža, nigde nikog. Ja malo u frci, da nas ne ubije grom. I tako petnaest minuta i prestade. Nakon toga boja mora kao na filmu, ludilo, sve nijanse plave. I posle pet minuta, ne znam odakle se ponovo pojavi onaj svet, napuni se plaža kao da ništa nije bilo.
Doviđenja do neki sledeći put...ko zna koja nam je sledeća destinacija. (Dobro, ja znam, ali nek bude tajna)