31 децембар, 2023

Novogodisnja Slovenija

Rešili smo da Novu godinu proslavimo u Sloveniji, ne zbog toga što nešto volimo dočeke već što volimo Sloveniju :) Prva stanica Ljubljana, tamo smo proveli pet sati, malo kiše malo oblaka, šetnja. Ništa nije bilo otvoreno, jer je bila nedelja, mada radili su slatki butici čokolade i drugih đakonija kao i poneki butik. Nakon toga smo otišli u Kranj i nakon odmora u hotelu, uveče smo otišli do glavnog trga gde je bio koncert neke njihove zvezde. Bilo je lepo, a bilo bi lepše da sve vreme nije padala kiša.
Naša grupa je drugi dan otišla u obilazak Pirana, a mi smo mislili naivno da ćemo ostati da se šetkamo po Kranju. Avaj, došao je tatin prijatelj, pokupio nas i pravac avantura. Ma nema veze što smo proždrcnuli dobar doručak, oni su nam pripremili zakusku sa svim domaćim proizvodima, pa ti ne jedi sine. Nakon ovlaš ponovljenog doručka, odvezli su nas na Planicu da vidimo skakaonice. Ono zaista deluje impresivno. Ono što me je više iznenadilo, količina skijaša prvi dan godine. Kod nas bi većina sedela za tv-om i jela rusku salatu. Posle Planice, išli smo na jezero ili jezerce Jasna, a nakon toga u Kranjsku Goru.

 
Malo smo posetili Bled, bila je magla, kao u nekom horor filmu, ali se posle lepo raščistilo. Nakon Bleda išli smo u Klagenfurt.