29 јул, 2023

Zlatiborski ugođaj

 Tradicija, Zlatibor pre letovanja, čisto da se uđe u štos. Nažalost samo za vikend, ali organizovano do poslednjeg detalja.

 

Išli smo u avanturu do Ribničkog jezera, misleći da je to dobra ideja. Ajd ok, treba sve videti.
Bila je i luda avantura, izgubljeni u šumi, jedva nađosmo put nazad, bilo je malo napeto, al od gladi ne bismo umrli, puno malina, borovnica...
Iiii ćao do zime...

14 јул, 2023

Kosidba na Rajcu

Krenuh naivno na kosidbu na Rajcu. Mislim, tamo ima da se šeta po šumi, planinari...avaj, koja zabluda. Ono što možete da očekujete nije neko planinarenje, šetnja i slično. Možete da gledate takmičenje u kosidbi, doduše po nesnosnoj vrućini, možete da nađete neki šumarak da se izvrnete i uživate, ili da idete pod šator da jedete prasetinu, jagnetinu, slušate Eru i druge istaknute estradne umetnike :) Mada ne mogu da se žalim, na kraju je bio lep dan u prirodi. Odslušasmo i koncert Radeta Jorovića, koji je bio čak i pristojan i simpatičan.

08 јул, 2023

Golubac i Vinci

Jedan lepi julski dan smo posetili tvrđavu Golubac, koju bogme ne pamtim tako, dosta je sad uređeno. Bilo je pretoplo za ovu avanturu, nigde drveta, a upeklo. Nakon obilaska smo otišli do vikend naselja Vinci u kafanu kod Džonija. Klopa dobra, a ima i velika terasa sa ležaljkama ko želi da se sunča i onda malo uskoči da se rashladi u Dunav.