04 мај, 2024

Cinque Terre volume 3.0

I evo mene po treći put u ovim preslatkim selima. Naravno nikad nije previše. Krenuli smo iz La Spezia vozom. Odlučile smo da idemo redom i tako smo vozom pratili pravac Levante i obilazili selo po selo. Prvo selo Riomaggiore. Nismo htele baš svaki ćošak da obiđemo, tako da smo opušteno prišle zadatku. Malo šetnje, malo sedenja u kafiću. Skontale smo i lep kafić iznad železničke, mnogo lep pogled. Sreća što je za razliku od prethodna dva dana bilo sunčano. I naravno najbolje je slojevito oblačenje. Neke su devojke ponele više kombinacija, pa su se i presvlačile, ali vala ne bih toliko preterivala. Savet plus je da uzmete ili slikate red vožnje i znate kada da hvatate voz ka drugom selu, da ne biste čekali i gubili vreme na stanici.

Sledeće selo po redu Manarola...

 
Preskočili smo Corniglia, i otišli pravo u Vernazza. Mnogima je ovo najlepše selo. Mislim da dva evra košta da uđete u tvrđavu, koja se vidi dole na slici. Ovaj put nismo išle, ali ja sam bila ranije i jako je lep pogled. Takođe smo išli ovim putem koji vodi do Monterosso al Mare, čak na jednom mestu se plaća, ali mi smo rekle da idemo samo da se slikamo, pa su nas pustili.

Većina bi rekla da je Monterosso al Mare najmanje zanimljivo, ali ja se ne bih složila. Mi smo tamo najviše uživale. Ako su ostala mesta atraktivna za pravljenje dobrih fotografija, ovde je mesto za uživanje. Ponesite neku prostirku za plažu, a takođe spremite i stomake za neki dobar restorančić. Ovde se definitivno telefoni vraćaju u torbu i samo uživanje.
Na kraju smo uhvatile voz, kao što rekoh uvek budite spremni, imajte sa sobom red vožnje da ne biste čekali po pola sata na stanici i gubili vreme. Prošetale smo La Speziom i jako je simpatično mesto. Stigli do luke i sačekali naš bus. Pravac Srbija...

03 мај, 2024

Kišni dani u Italiji

 Za prvi maj smo rešile da odemo do Italije. Prvobitna ideja je bila da se izležavamo par dana na plaži, međutim kiša nam je malo poremetila planove. I na kraju nije bilo loše. Malo šetnje, malo odmaranja. Boravile smo u Viareggio. Simpatično primorsko mesto, dugačko šetalište, ogromna plaža. Da je i sunca bilo, uživanje na maksimumu.

Drugi dan u Viareggio nas je čak malo i sunce posetilo.