19 август, 2024

More #2 Crna Gora, Jaz

Ove godine smo sa decom rešile da idemo u Crnu Goru kod rođaka, i to u Lastvu blizu plaže Jaz. Mnogo lepa plaža, prosto da ne poveruješ da nisi na nekom egzotičnom mestu. Meni u obzir za letovanje dolazi samo Grčka, ali zbog dece i blizine naravno da može i CG. Kod rođaka mi je uvek super i predivno se provedem, tako da nikakav problem. 

Naravno jedno veče je bilo rezervisano za šetnju po starom gradu u Budvi. Puno stranaca, načičkano, meni nije interesantno. Više sam se radovala da odemo na sladoled do Goddo. 

Sa Jaz plaže sam povela decu u istraživanje plaže pored zvane Malaji. Slatko, zavučeno, mirno. Nego deca otkrila nudiste, pa u šoku vikali zašto su goli, kuku mene, ja sve pokušavala da ih utišam, ali njima je to bio hit.

 
Već sledeći dan naravno odosmo i do Svetog Stefana i polako od plaže do plaže. Ma gužva, pa vašar, napraviše Sutomore drugi deo. Iskreno, meni je Jaz mnogo lepši. A ležaljke 50eur, za šta bre, pa ni toalet ne radi. Užas jedan, šta li su umislili. Naravno da sam se izvrnula na pesak, i onako sam više u moru nego na suvom.
Pržno je uvek inspirativno za lepe letnje slike. Ako ste se pitali koja je cena ležaljki, pa 30 evra sitno...ima i za 180evra, pa ko šta voli. Nastavak ludila sa cenama...
I vratismo se na dobro proverenu plažu Jaz na deo kod bara Madeira. Opušteno, ajd da kažem da su ležaljke 20 eur, ali odvojene dosta jedne od drugih, imate privatnost, prostor. Čisto more, nema gužve.
Jedno veče smo se žičarom peli na Lovćen, bio je rođendan i 50%popusta, tako da se baš isplatilo, a gore je bio organizovan celodnevni program, muzika, dj...
Naravno, ništa bez posete Porto Montenegro. Šetali pa seli ukafić, a tamo sve vreme ide grčka muzika. Kao da su znali.
I za kraj jedna slika iz busa. Inače smo išli i vraćali se Fudeksom, skroz korektna usluga.