26 август, 2021

Skijatos vol. 2 - avgust

I evo nas na aerodromu, pitate se gde idemo. Pa opet na Skijatos. Bile, videle, pa da obnovimo gradivo iz juna. Bilo nam je lepo, i tad smo rekle da nam fali još deset dana da se baš baš opustimo. I, eto dodasmo još deset dana u avgustu. Otišle pravo na našu plažu Tsaneria, ljudi u šoku što nas ponovo vide, al drago im. Iako nije bilo mesta, uspeli su da nam kroz pola sata pronađu dve ležaljke. Ali, ne lezi vraže, u junu je cena bila 10e, a u avgustu 20e. Pa divno.
Dođemo uveče u Jaguar, kad nema mesta, ma nikako, iako su nas prepoznali, kažu dođite sutra oko deset uveče da vas negde ubacimo. I tako prvo veče iskoristismo za fotografisanje po dobro poznatim uličicama.

Drugi dan već smo imali rezervisane ležaljke i tako do kraja letovanja :) Naravno, za uveče smo se spremila u stilu nećete nas prevariti, čisto da budemo sigurne da nas puštaju u omiljeni klub.

I tako smo mi uživale na moru sve dok se nisu pojavile meduze, kažu jer je more bilo mnogo toplo. To nije bila jedna tu i tamo, to su bile po njih pet šest zajedno, družile se. Ja od straha nisam smela u vodu dok mi lokalci ne rekoše da su bezopasne, da samo čiste more. Ove su neke velike ljigave kao neke lopte. Sve je to super, ali kad plivaš i naiđeš na njih nekoliko, nije ti svejedno. Uglavom se navikoh na njih jer nisu nešto brze pa ih lako zaobiđeš. Posle nekoliko dana nestadoše kao što se i pojaviše...
Preko dana smo uspele da se prošetamo po gradu samo kada smo se sa plaže vraćale brodićem. Brodić ide na sat vremena ako se ne varam, i košta 4e po osobi. Pošto je sezona a i korona neki busevi nisu hteli da staju da prime putnike ako svi sede i par njih stiji. A pošto se već na početnoj napuni, dešavalo se da čekamo i po tri busa koji idu na svakih 20 min. Tako nam je brodić bio spas par puta.

 


I to je bio Skijatos po drugi put ove godine, a koliko mi je Ana luda, možda bude i sledeće godine, ali ko zna....

12 август, 2021

Ekipa za šetnju uz reku

I tradicionalno...Zlatibor

Tradicionalno smo otputovali na Zlatibor, naravno u smeštaj Zlatibor 1000, na super lokaciji van centra i onog haosa i rugla. Tražili smo i nove lokacije za obilazak i našli ovaj kameni most, Prerast u Dobroselnici. Nije daleko a vredi obići taj kraj.

Najlepše brćkanje u našem smeštaju. Voda nikad ne bude baš topla, ali je prihvatljivo za nas severne medvede.
I naravno jedan dan na žičaru pa pravac Tornik. Imali smo sreće da je baš taj dan vožnja žičarom bila besplatna. Nismo se usudili da isprobamo gondolu, još smo pod utiskom nesreće u Italiji, pa dok to ne izbledi...