26 август, 2021

Skijatos vol. 2 - avgust

I evo nas na aerodromu, pitate se gde idemo. Pa opet na Skijatos. Bile, videle, pa da obnovimo gradivo iz juna. Bilo nam je lepo, i tad smo rekle da nam fali još deset dana da se baš baš opustimo. I, eto dodasmo još deset dana u avgustu. Otišle pravo na našu plažu Tsaneria, ljudi u šoku što nas ponovo vide, al drago im. Iako nije bilo mesta, uspeli su da nam kroz pola sata pronađu dve ležaljke. Ali, ne lezi vraže, u junu je cena bila 10e, a u avgustu 20e. Pa divno.
Dođemo uveče u Jaguar, kad nema mesta, ma nikako, iako su nas prepoznali, kažu dođite sutra oko deset uveče da vas negde ubacimo. I tako prvo veče iskoristismo za fotografisanje po dobro poznatim uličicama.

Drugi dan već smo imali rezervisane ležaljke i tako do kraja letovanja :) Naravno, za uveče smo se spremila u stilu nećete nas prevariti, čisto da budemo sigurne da nas puštaju u omiljeni klub.

I tako smo mi uživale na moru sve dok se nisu pojavile meduze, kažu jer je more bilo mnogo toplo. To nije bila jedna tu i tamo, to su bile po njih pet šest zajedno, družile se. Ja od straha nisam smela u vodu dok mi lokalci ne rekoše da su bezopasne, da samo čiste more. Ove su neke velike ljigave kao neke lopte. Sve je to super, ali kad plivaš i naiđeš na njih nekoliko, nije ti svejedno. Uglavom se navikoh na njih jer nisu nešto brze pa ih lako zaobiđeš. Posle nekoliko dana nestadoše kao što se i pojaviše...
Preko dana smo uspele da se prošetamo po gradu samo kada smo se sa plaže vraćale brodićem. Brodić ide na sat vremena ako se ne varam, i košta 4e po osobi. Pošto je sezona a i korona neki busevi nisu hteli da staju da prime putnike ako svi sede i par njih stiji. A pošto se već na početnoj napuni, dešavalo se da čekamo i po tri busa koji idu na svakih 20 min. Tako nam je brodić bio spas par puta.

 


I to je bio Skijatos po drugi put ove godine, a koliko mi je Ana luda, možda bude i sledeće godine, ali ko zna....