Cheesecake
Za koru: 300gr mlevene plazme, 180 gr margarina, 5 kašika mleka
Za beli fil: 1 biljna slatka pavlaka 250ml (npr. meggle), 1 Ella sir 250gr, 1 mileram 400ml, 1 želatin, 200gr šećera u prahu
Voćni preliv: 500gr voća (koristila višnje i maline), 3 kašike šećera, 1 vanilin šećer, 100ml vode,1 želatin
Prvo sam napravila voćni preliv tako što se kuva voće sa vodom i šećerom desetak min. Pre nego što se stavi voće da se kuva, pripremini želatin kao što je napisano na uputstvu na kesici (10gr). Preliti želatin hladnom vodom i sačekati deset minuta da nabubri. Nakon toga ga na blagoj vatri zagrevati da se rastopi. Ubaciti ga u voćni preliv koji je skinut sa vatre.
Koru napraviti tako što se umeša plazma sa mlekom i rastopljenim margarinom, i to se dobro pritisne u pleh prečnika 26cm. Zgodno je ako se skidaju ivice pleha. Staviti u frižider da se hladi.
Beli fil se pravi tako što se umuti slatka pavlaka, doda se mileram, ella sir, šećer u prahu. U to dodati rastopljen želatin. Ovaj fil preliti preko kore.
Kada se ohladi voćni fil, preliti ga preko belog fila.
Najbolje je da torta prenoći kako bi se lepo stegla.
Recept je uzet sa www.coolinarika.com/recept/pravi-cheesecake-ciz-kejk/