05 април, 2010

Uskrs u Becu...III dan

Da bi dan bio uspesan, bio nam je potreban obilan dorucak. Mi smo tu obavezu previse ozbiljno shvatile pa smo se najele za tri naredna dana. Sta da se radi, kad je sala za rucavanje bila inspirativna. Nakon obilnog dorucka bile smo spremne na sve, takoreci na najkomplikovanije izazove koji su bili pred nama. Medjutim, zapoceli smo laganom setnjicom kroz muzejski kvart u kom su smesteni izmedju ostalog i Leopold muzej i Muzej moderne umetnosti
Leti je ovde idealno za odmaranje i brckanje nogica u ovoj fontanici.
Nakon kulturnog uzdizanja, svakako treba otici do MariaHilfer ulice koja je idealna za soping. Naravno sve je bilo zatvoreno s obzirom da je bila nedelja.
U blizini muzejskog kvarta nalazi se Secesija. Veci deo dana provele smo u Senbrunu , letnjoj rezidenciji Habsburgovaca. Ovde je doslo do borbe coveka sa vremenom, s obzirom da je toliko toga lepog moralo da se obidje za malo vremena. Tako da se nam se divim kako smo trcale uzbrdo kako bi obisle Glorietu sa koje se pruza predivan pogled na dvorac. U okviru parka nalazi se zooloski vrt, interesantan po tome sto tamo mogu da se vide pande. To na zalost nismo stigle da obidjemo, kao ni lavirint.
Fotografisanje u dvorcu je zabranjeno, te sam morala da skinem par slicica sa interneta kako bi stekli utisak kako je unutra uredjeno.
Nasa sledeca destinacija, Stadtpark je idealan za one koji zele da uzivaju u prirodi, setaju pored kanala, mirisu cvece, slikaju se pored Strausove statue, kao i drugih poznatih muzicara. Meni se najvise svideo onaj deo sa izlezavanjem. Sreca te smo ponele cebence :)
Posle dobre klope, tzv. kassekreiner kobaji, koje smo izjele u cugu, i malo dremuckanja i izlezavanja u parkicu Stadtpark, nastavile smo setnjicu tj. bolje receno jurnjavu po Becu kako bismo sve videle i obisle.
Dopala nam se jos jedna luda zgrada Friedensreicha Hundertwassera, KuntHausWien, u cijem dvoristu se nalazi kafic za iznomegle od setnje ili trazenja pomenute zgrade, a takodje i prodavnica suvenira.
Jos jedna slicica pored Dunavskog kanala u povratku ka centru grada.